Швеція продовжила термін розгляду проектних документів Nord Stream (Північний потік) до кінця серпня, повідомив представник міністерства охорони навколишнього середовища цієї країни, передає Deutsche Welle.

В обгрунтуванні рішення зазначається, що Nord Stream знову надав неповну документацію. Зокрема, сумніви чиновників викликають питання забезпечення безпеки судноплавства у зв`язку з наявністю в регіоні морських мін, що залишилися з часів Другої світової війни .

Довідка УНІАН. Газопровід Nord Stream (Північний потік) має з`єднати Росію і Євросоюз через акваторію Балтійського моря від Виборга до Грайфсвальда (Німеччина). Проект реалізують «Газпром» і німецькі компанії E.ON і BASF.

Відео дня

Для будівництва газопроводу необхідна згода п`яти країн, через води яких він пройде - Росії, Фінляндії, Швеції, Данії і Німеччині. Проти проекту виступає низка країн Балтійського регіону, зокрема Естонія і Литва, мотивуючи це потенційною загрозою для екології.

Як очікується, першу нитку Nord Stream потужністю 27 мільйонів тонн газу на рік буде побудовано до 2011 року, а другу аналогічній потужності - до 2012 року.