Росія пропонує Україні створити холдинг для спільної роботи в ядерній сфері.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав прем`єр-міністр РФ Володимир ПУТІН у Сочі на спільному з прем`єр-міністром України Миколою АЗАРОВИМ брифінгу після засідання українсько-російського міжурядового комітету з економічного співробітництва.

«Багатообіцяючою є інтеграція наших ядерних комплексів. На засіданні комітету ми виклали конкретні пропозиції російської сторони в цій сфері. На наш погляд, може йтися про створення великого спільного холдингу, об`єднуючого галузі атомного машинобудування, паливного циклу і атомної генерації», - сказав В.ПУТІН, зазначивши, що у сфері ядерної енергетики Україна і Росія вже плідно співробітничають.

Відео дня

«У наших країнах багато підприємств, які тісно пов`язані один з одним. Ми хочемо розширити цю співпрацю. Зводити нові блоки на Хмельницькій АЕС, залучати українських партнерів до роботи у рамках масштабної програми російської атомної енергетики. Крім того, готові спільно виходити на ринки третіх країн», - сказав В.ПУТІН.

Прем`єр-міністр Російської Федерації також зазначив, що за останні час Росія сформувала «солідний» пакет зарубіжних замовлень на будівництво енергетичних об`єктів. «У наших банків є серйозні ресурси для фінансового супроводу таких проектів, і ми зацікавлені в тому, щоб до їх реалізації підключилися і українські підприємства», - сказав В.ПУТІН.