Президент Венесуели Уго Чавес закликав бойовиків колумбійського ліворадикального угруповання FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia, "Революційні збройні сили Колумбії) відпустити всіх заручників "в ім`я миру", передає Бі-бі-сі.

Раніше У.Чавес мав успішний досвід ведення переговорів з FARC щодо звільнення кількох людей.

"Колумбійські повстанці не мають майбутнього, якщо прагнутимуть прийти до влади збройним шляхом. Необхідно також відмовитися від практики захоплення заручників для звільнення своїх товаришів", - сказав У.Чавес у щотижневій недільній програмі "Алло, президент".

Відео дня

Тієї ж думки і новий президент Колумбії Хуан Мануель Сантос, який заявив про готовність до переговорів з повстанцями за умови, що спершу будуть звільнені всі заручники. За даними Міноборони Колумбії, в полоні у бойовиків залишаються 79 осіб.

FARC заснована 1964 року як військове крило Комуністичної партії Колумбії, пише РосБізнесКонсалтинг. Веде війну з урядом за побудову "суспільства соціальної справедливості і рівності". Одним з джерел доходу бойовиків колумбійський уряд і США вважають торгівлю наркотиками. США і Євросоюз внесли FARC до списку терористичних організацій.