Раніше Кочневу оцінювали у 50 мільйонів

Про це газету «Сегодня» повідомив колишній чоловік А.Кочневої Дмитро Петров.

«В Інтернеті з'явилося, що нібито вони вимагають 300 тисяч доларів США, але коли я спілкувався з їх перекладачем по «Скайпу» у середу, то вони висунули кілька вимог — заплатити $20 млн і щоб сірійський уряд відпустив 200 осіб. Сказали, що у сірійських властей є цей список. Думаю, що це теж бойовики, — сказав Д.Петров. — Коли я попросив поспілкуватися з Анхар, вони заборонили, сказали, що з нею і так вже спілкувалася українці. Сказали виконувати вимоги, інакше уб'ють її. Вони вважають себе якимись Робін Гудами, які борються за все хороше, вигукували гасла, що вони захисники, а Анхар — не журналістка, а працює на українську і російську розвідку».

Як повідомляв УНІАН, А.Кочневу викрали бойовики основного сирійського опозиційного воєнізованого угруповання, яке іменує себе підрозділом Вільної сирійської армії.

Відео дня

8 листопада 2012 року у Facebook з'явилося відеозвернення А.Кочневої з проханням виконати вимоги викрадачів. Проте про вимоги заручниця не повідомила.

Пізніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що сирійські повстанці вимагають за викрадену українку 50 млн доларів і погрожують стратити А.Кочневу 13 грудня, якщо до того часу не одержать викуп. У другому зверненні, оприлюдненому 28 листопада, журналістка заявила, що прибула до Сирії за завданням російських спецслужб, займаючись перекладом переговорів одного з російських офіцерів з його сирійськими колегами.

В інтерв'ю ТСН командир угруповання Абу Джандаль, ім'ям якого підписуються заяви повстанців, заявив, що сирійські повстанці відклали страту А.Кочневої.

Друзі і родичі мають намір зібрати гроші, щоб викупити А.Кочневу.

У Міністерстві закордонних справ України запевняють, що вживають всіх необхідних заходів для звільнення викраденої А.Кочневой.

А.Кочнева приїхала до Сирії після того, як у цій країні розпочався конфлікт. Там вона працювала позаштатним кореспондентом порталу «Утро.ру» і займалася супроводом журналістів, які приїжджали до Сирії. До цього вона працювала в Москві директором турфірми "Йорданський клуб".

А.Кочнева співробітничала з багатьма російськими ЗМІ, зокрема НТВ, РЕН ТВ і Russia Today, але у момент викрадання не входила до знімальної групи жодного з цих каналів.