Держдума проголосувала за заборону усиновлення одностатевими парами / Фото: boyko.ru

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, за таке рішення проголосувало 444 російських депутата.

Зокрема, заборона на усиновлення стосується осіб, які «перебувають в союзі, укладеному між особами однієї статі, який визнано шлюбом і зареєстровано відповідно до законодавства держави, в якій такий шлюб дозволено, а також осіб, які є громадянами зазначеної держави і не перебувають у шлюбі».

«Одностатеві шлюби легалізовані в 14 країнах, зокрема й в тих, з ким у нас договори про усиновлення, ще кілька держав поки що готуються до аналогічного кроку. І позиція Росії в цьому питанні однозначна – наші діти не можуть і не виховуватимуться в таких сім'ях», - сказав депутат Держдуми Сергій Чижов.

Відео дня

На тему: У Франції укладено перший одностатевий шлюб

Він нагадав, що минулого тижня парламентським корпусом прийнято проект нового закону, що забороняє пропаганду гомосексуалізму серед неповнолітніх.

За його словами, це рішення було продиктоване антисімейною політикою, яку в даний час притримує низка західних держав: США, члени ЄС, Мексика, Англія, ПАР, Канада та інші, які легалізували одностатеві шлюби.

«По суті, тепер у цих країнах пропаганда гомосексуалізму зведена в державний ранг, відкрито вітаючи одностатеві союзи – сім'ї, які самі себе прирікають до морального самознищення і вимирання. Для Росії, де сімейне законодавство завжди спиралося на традиційний інститут сім'ї, така політика неприйнятна. Проте, враховуючи, що з деякими з цих країн у нас діють двосторонні угоди про усиновлення, наприклад, з тією ж Францією чи Італією, для наших сиріт зберігається ризик загрози їхньому моральному і фізичному розвитку», - сказав Чижов.

У законі також передбачена низка заходів, спрямованих на розвиток інституту внутрішнього усиновлення в РФ. Зокрема, передбачено цілу низку заходів, що спрощують процедуру усиновлення для російських громадян.

Як повідомляв УНІАН, 4 червня Президент Росії Володимир Путін заявив, що готовий підписати закон про заборону усиновлення російських дітей одностатевими сім'ями з країн, де дозволені такі шлюби.