Обама може відмінити уже заплановану зустріч з Путіним / kremlin.ru

В рамках запланованого на вересень візиту до Москви американський президент мав провести зустріч зі своїм російським колегою, але ця зустріч опинилась під загрозою, пише Голос Америки з посиланням на провідні американські ЗМІ.

Зокрема газета New York Times зазначає з посиланням на джерела в уряді, що скасування візиту до Москви може стати ударом для Володимира Путіна, який розглядає зустрічі такого високого рівня, як підтвердження престижу Росії.

На тему: Путін вважає, що дружба з Америкою важливіша за Сноудена

Відео дня

Також газета переконує, що скасування зустрічі може бути свідченням розбіжності позицій двох країн з питань Сирії, Ірану, контролю озброєнь та ПРО.

Передбачалося, що це буде додаткова зупинка в поїздці Обами до Росії для участі в саміті «Великої двадцятки» в Санкт-Петербурзі. І хоча Обама, як і раніше, має намір приїхати до Санкт-Петербурга, він роздумує про доцільність зупинки в Москві.

Деякі критики Росії закликають Обаму зайняти ще жорсткішу позицію і вимагати перенесення саміту Великої двадцятки до іншої країни.

Експерти з американськро-російських відносин вказують на те, що якщо адміністрація Обами зважиться відмінити уже заплановану зутріч, то це стане безпрецедентною подією з часів "холодної війни".