Такий прогноз опублікувало рейтингове агентство Moody's.

Раніше аналітики очікували побачити ефекти від вступу Росії до СОТ набагато швидше, проте зараз вони спостерігаються тільки щодо оптової торгівлі, і майже не спостерігаються в інших, зокрема, в галузі експорту. Експерти Moody's пов'язують це з уповільненням темпів розвитку світової економіки.

Moody's очікує поліпшень в області оптової торгівлі, які будуть пов'язані з тим, що мита на ввезення різних продуктів - свинини, вершкового масла та одягу - будуть знижуватися. Це позитивно позначиться як на російських компаніях, таких як X5 Retail Group, так і на російських відділеннях зарубіжних компаній, зокрема H & M і Zara. Водночас ситуація в галузі експорту багато в чому залежатиме від ситуації на глобальному ринку і темпів зростання світової економіки.

Відео дня

Нарешті, відзначають в Moody's, багато російських компаній мають украй слабке уявлення про СОТ і про те, як вступ до цієї організації позначиться на їх роботі, що поєднується з браком російських експертів з даного питання, передає РосБізнесКонсалтинг.