Лівія / Фото: Polittech.org

Сьогодні вранці на територію комплексу Меллітах (Mellitah) на околиці міста Зуара (за 110 кілометрів від Тріполі) увірвалися близько 50 озброєних берберів. Вони вимагали закрити комплекс і припинити експорт газу до Італії. Керівництво об`єкту протягом дня вело переговори з бойовиками. Чи функціонує комплекс зараз, не повідомляється. Комплекс є спільним підприємством лівійської Національної нафтової корпорації та італійської компанії Eni SPA, передає РІА «Новости» з посиланням на агентство Франс Прес.

Читайте також: Бойовики назвали викрадення лівійського прем'єра помстою США

Співрозмовник агентства повідомив, що бойовики добиваються збільшення представників берберських племен в парламентському комітеті, який розробляє нову конституцію країни. При цьому вони не загрожували працівникам підприємства.

Відео дня

Населення Лівії складається з великої кількості різних етнічних груп і племен, чия розрізненість і роз`єднаність серйозно ускладнює процес відновлення країни після громадянської війни і повалення Муаммара Каддафі. Берберські племена становлять близько 6 млн, або 20% населення Лівії.