сша, Білий дім Фото wikipedia

"Приватний характер і безпека персональної інформації споживачів для нас ключовий пріоритет", - сказав Карні на брифінгу у Вашингтоні.

Він відповідав критикам, які стверджують, що півторамісячні проблеми в роботі сайту можуть призвести до витоку медичної інформації американців. Крім того, американські спецлужби опинилися під вогнем критики за масовий збір інформації про американців після одкровень Едварда Сноудена, пише РІА Новости.

На тему: Обама наказав переглянути свою ключову реформу

Відео дня

"Коли споживачі заповнюють онлайн свої заяви, вони можуть бути впевнені, що інформація, яку вони надають, захищена жорсткими стандартами в галузі безпеки", - додав Карні.

Уряд США створило сайт-біржу медичних страховок healthcare.gov, розраховуючи збільшити конкуренцію між страховими компаніями і знизити ціни для споживачів. Однак сайт працює з великими перебоями, за півтора місяці придбали страховку лише 27 тисяч осіб.

Президент Барак Обама особисто обіцяв виправити упущення. З 1 січня 2014 року Закон зобов'язує практично всіх американців придбати медичну страховку. Зараз у країні як і раніше десятки мільйонів незастрахованих громадян. Охорона здоров'я в США рекордно дороге за світовими мірками, на нього йде 18% найбільшого в світі ВВП.