Єгипет/ Фото з Twitter

Правозахисники вже заявили, що новий закон обмежує права громадян на свободу зібрань. На їх думку, влада фактично забороняє мирні протести і наділяє поліцію правом розганяти їх учасників без дійсно вагомих на те причин, повідомляє Лента.ру з посиланням на агентство Reuters.

Закон підписаний незадовго до референдуму щодо прийняття нової конституції Єгипту. Крім того, на 2014 рік у країні намічені президентські і парламентські вибори.

На тему: У Єгипті близько 160 осіб поранено в ході студентських заворушень

Відео дня

На момент оголошення указу Мансура на вулицях Каїра та інших єгипетських міст перебували тисячі протестувальників проти політики чинної влади країни. Офіційним приводом для збору 24 листопада вони називають демонстрацію солідарності з людьми, загиблими сто днів тому при розгоні акції в підтримку відстороненого від влади військовими президента Мохаммеда Мурсі.

Багатотисячні акції як прихильників, так і супротивників Мурсі практично не припиняються в Єгипті вже три роки, що минули з повалення його попередника Хосні Мубарака. Демонстрації часто закінчуються сутичками з поліцією. Загальна кількість загиблих при розгоні акцій оцінюється в сотні осіб.