Армія США / Фото : REUTERS

Армія США тимчасово відсторонила від служби 34 військових ВПС, обслуговуючих запуски міжконтинентальних балістичних ракет (МБР), за те, що вони шахраювали на іспиті з оцінки кваліфікації, передає агентство Франс Прес з посиланням на секретаря ВПС США Дебору Лі Джеймс, повідомляє РИА Новости.

«Мало місце шахрайство під час конкретного тесту», - сказала Лі Джеймс, назвавши вчинок військових «абсолютно неприйнятно. поведінкою» . При цьому вона підкреслила, що скандал не вказує на провал ядерної місії ВПС США, а лише на помилки конкретних офіцерів. Вона додала, що близько 200 військових пройдуть повторне тестування.

Читайте також: Загального призову в армію більше не буде - Янукович

Відео дня

Повідомлення про тимчасове відсторонення офіцерів від служби з'явилося на тлі розслідування відносно десяти американських військових у справі про незаконне зберігання наркотиків. Повідомлялося, що в розслідування залучені дев'ять лейтенантів і один капітан ВПС на різних військових базах США.

Ассошіейтед Прес з посиланням на заяву Лі Джеймс уточнює ці дані. Всього в незаконному зберіганні наркотиків підозрюються одинадцять офіцерів. Троє з них обслуговували запуски МБР. Один офіцер проходив чергування на базі ВПС «Малмстром» в штаті Монтана, де базуються міжконтинентальні балістичні ракети з головною частиною типу «Мінітмен», двоє - на базі «Майнот» в Північній Дакоті. Обидві бази в жовтні минулого року виявилися в центрі скандалу, коли стало відомо, що офіцери, які несуть бойове чергування на цих базах, неодноразово залишали відкритими вибухозахисні двері в підземних бункерах в порушення чинних інструкцій. Більш того, як стало відомо в травні база «Малмстром» не пройшла перевірку щодо забезпечення безпеки.