Корабль ВМС США «Маунт Уитни»  / navy.mil

Відео дня

Американські військові кораблі Mount Whitney і Taylor, які увійшли напередодні до Чорного моря, будуть виконувати різні завдання, в тому числі здійснюватимуть заходи до іноземних портів та проводитимуть навчальні заняття екіпажів, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Дії в Чорному морі - для нас звичайна справа", - заявив в середу журналістам офіційний представник міністерства оборони США контр-адмірал Джон Кірбі.

Раніше в Головному штабі ВМФ Росії повідомляли, що штабний корабель Mount Whitney і фрегат керованої ракетної зброї Taylor, пройшовши через протоки Дарданелли і Босфор, увійшли до Чорного моря.

Читайте такожІспанський суховантаж розламався надвоє біля берегів Франції

Співрозмовник агентства уточнив, що кораблі ВМС США будуть знаходитися в східній частині Чорного моря. У територіальні води Росії американські кораблі не входитимуть.

Відповідно до положень конвенції Монтре від 1936 року про режим проходу військових кораблів через протоки Босфор і Дарданелли до Чорного моря, термін перебування таких кораблів нечорноморських держав у Чорному морі в мирний час не може перевищувати 21 добу.