nato.int

Міжнародні військові навчання «Весняний шторм», в яких візьмуть участь близько шести тисяч військовослужбовців з низки країн НАТО, пройдуть з 5 по 23 травня в Естонії, повідомляє РИА Новости з посиланням на головний штаб Сил оборони країни.

Цього року у «Весняному штормі» бере участь рекордна кількість військових з'єднань союзників по НАТО: рота піхотинців полку герцога Ланкастерського з Великобританії, рота піхотинців з Латвії, рота військовослужбовців 173-ї повітряно-десантної бригади армії США, а також розвідзагін литовської армії.

Читайте такожНАТО посилює присутність у країнах Балтії: чотири винищувачі з Данії прибули до Естонії

Відео дня

Польща направить на навчання три винищувачі Су-22 і підрозділ протиповітряної оборони з ракетним комплексом SA-8, завданням якого буде захист авіабази Емарі під Таллінном і суміжного повітряного простору. Протиповітряну оборону також здійснюватимуть зенітники з Бельгії. Вперше у навчаннях візьме участь група фахівців з кіберзахисту з Франції.

Нагадаємо, 2 травня заступник генерального секретаря Альянсу Александр Вершбоу заявив, що НАТО повинно розглядати Росію не як партнера, а як супротивника.

Читайте такожЕстонія купить озброєнь на 111 мільйонів євро - ЗМІ

За його словами, незважаючи на 20 років спроб побудувати партнерські відносини з Росією, Москва «називає НАТО супротивником».

Колишній посол США в Росії Вершбоу також зазначив, що анексія Москвою українського Криму і її причетність до сепаратистського руху на сході України змінили відносини між Росією і НАТО.

Читайте такожГрупа кораблів НАТО прибула в литовський порт Клайпеда

Росія явно «намагається знову нав'язати гегемонію і обмежити суверенітет сусідів під виглядом оборони «русского міра», сказав Вершбоу.

У квітні НАТО в результаті анексії Криму призупинило велику частину свого співробітництва з Росією.