Байден підписав закон щодо зброї \ фото REUTERS

Президент США Джо Байден підписав перший за останні десятиліття закон про посилення контролю за обігом зброї в країні.

Про це повідомляє CNN.

Закон був прийнятий після недавніх розстрілів в початковій школі Увалде (Техас) і супермаркеті в Буффало (Нью-Йорк). Палата представників схвалила його в п'ятницю, а Сенат в ході нічного голосування в четвер.

Відео дня

Новий федеральний закон спрямований на боротьбу з насильством із застосуванням вогнепальної зброї, проте не забороняє будь-які види зброї, на чому наполягав сам Байден і демократична партія.

Зокрема, Штати зможуть отримати $ 750 млн на реалізацію програм кризового втручання. Йдеться про те, щоб на підставі судових постанов тимчасово позбавити людей, які перебувають у кризовій ситуації, доступу до вогнепальної зброї.

Крім того, закон закриває давню так звану "лазівку бойфренда", яка забороняла мати зброю засудженим за домашнє насильство щодо дружини чи чоловіка, з якими у них були спільні діти, або партнерів, з якими вони спільно проживали, але не включала партнерів, які не могли проживати разом, перебувати в шлюбі або мати спільних дітей.

При цьому закон дозволяє засудженим за дрібні злочини, пов'язані з домашнім насильством, відновити свої права на зброю через п'ять років.

Вас також можуть зацікавити новини: