Білорусь - Лукашенко і Путін поговорили про проблеми після виборів  / Скріншот

Олександр Лукашенко мав телефонну розмову з главою Кремля Володимиром Путіним.

Про це повідомляє державне видання Белта.

Читайте такожБілорусь гнівно відреагувала на санкції ЄС проти чиновників Лукашенка і пригрозила "трагічною історією"

Відео дня

Лукашенко з російським президентом обговорив, зокрема, подальші дії з нормалізації транспортного сполучення між країнами. Серед тем – спільні військові навчання «Слов’янське братство-2020».

На сайті Кремля йдеться про те, що розмова Путіна й Лукашенка пройшла з акцентом на реалізацію домовленостей, які вони досягли під час візиту Лукашенка у Сочі. Також політики впевнені, що «проблеми, які виникли після виборів», невдовзі минуть.

Санкції проти режиму Лукашенка: що відомо

  • Вночі 2 жовтня ЗМІ повідомили, що представники ЄС на саміті погодили введення санкцій проти представників влади Білорусі. Санкції мають набути чинності вже наступного тижня.
  • Процес введення обмежень гальмував Кіпр, який вимагав натомість від Європи відреагувати таким же чином на несанкціоновану розвідку нафтових родовищ Туреччиною у його водах. З цього приводу президент країни навіть зустрічався з Шарлем Мішелем.
  • Естонія, Латвія і Литва ввели санкції щодо 128 білоруських чиновників. Серед них Лукашенко і його син Віктор, керівник адміністрації президента Ігор Сергієнко і його перший заступник Максим Риженков і заступники Ольга Чуприс, Дмитро Крутой, а також інші чиновники адміністрації Лукашенка.