У планах Лукашенка – знайомство з виставкою наукових і науково-технічних досягнень / фото: Пул Первого, БЕЛТА

Олександр Лукашенко приїхав з офіційним візитом до Національної академії наук Білорусі, а разом з ним – силовики у спецтранспорті.

Про це повідомляє Onliner.

Читайте такожЛукашенко приїде до Москви побачитися з Путіним

Відео дня

Зазначається, що співробітники академії неодноразово висловлювалися на підтримку протестів у країні.

Науковці на приїзд білоруського глави вже відреагували.

«Учені жартують, що чекали його кожну минулу п’ятницю – і дочекалися», – пише видання.

Водночас біля корпусу наукових інститутів помітили патрульну міліцію. У планах Лукашенка – знайомство з виставкою наукових і науково-технічних досягнень.

Як цитує слова Лукашенка Белта, «сьогодні білоруські вчені тримають удар, не піддаються на провокації політиканів, бережуть закладені понад 90 років тому традиції та передають їх молоді».

Вибори та протести в Білорусі: хронологія подій

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в Білорусі розхитують ззовні, і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати "у разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз". 27 серпня Путін допустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • В Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти протестувальників.