flickr.com/photos/nzdefenceforce/

Майже 10 мільйонів людей в Афганістані могли заразитися новим коронавірусом з початку пандемії. Про це заявив представник міністерства охорони здоров'я країни.

Підрахована цифра більш ніж в двічі перевищує кількість підтверджених випадків COVID-19 у США. Афганський підрахунок навіть перевищує загальну кількість діагнозів, зафіксованих у всіх інших країнах, - пише Newsweek.

Станом на сьогодні у США коронавірус виявили у більш ніж 4,7 мільйонів людей з часів початку пандемії. Про це свідчать дані Університету Джона Хопкінса. Афганський підрахунок кількості заражень ґрунтується на дослідженні громадського здоров'я.

Відео дня

Читайте такожThe Atlantic: Коронавірус залишиться назавжди

В його рамках тести на антитіла були проведені для 9,5 тисяч людей . Міністр охорони здоров'я Афганістану Ахмед Джавад Османі сказав, що результати вказують на те, що третина населення країни в певний момент була заражена COVID-19.

В ході тестів на антитіла вчені аналізують зразки крові, шукаючи білки, які були утворені в ході реакції організму на інфекцію. Тести дозволяють оцінити масштаби епідемії коронавірусу в певному регіоні. Це особливо корисно, зважаючи на те, що деякі люди можуть хворіти без симптомів.

В Афганістані через нестачу засобів діагностики дуже тяжко оцінити точне поширення коронавірусу. Офіційні цифри від органів охорони здоров'я в країні значно нижчі, ніж говорять розрахунки останнього дослідження. Дані Університету Джона Хопкінса свідчать, що в Афганістані було підтверджено 36,8 тисяч випадків зараження. При цьому в країні підтвердили 1,3 тисячі смертей, спричинених коронавірусом.

Читайте такожThe Guardian: Коронавірус - це не нищівна "хвиля", а пожежа

"Друга хвиля зараження почалася в різних куточках світу. І ми не будемо виключенням. Ми використаємо висновки цього дослідження, щоб краще підготуватися до потенційної другої хвилі", - сказав Османі.

Міністерство охорони здоров'я Афганістану вже просуває нове дослідження, яке б більш точно визначило рівень смертності від COVID-19 в країні.