Де шукати житло за кордоном / depositphotos.com

Українці, які змушені були покинути свою країну через напад російських військ, часто стикаються з проблемою відсутності житла. Волонтери допомагають лише на перших етапах, але шукати дах над головою нашим співвітчизникам доводиться самостійно. УНІАН з'ясував, де шукати дешеве житло в Європі біженцям з України.

Як працює сайт Каучсерфінг і що це таке

CouchSurfing.com - міжнародний ресурс, який був створений з метою об'єднання мандрівників по всьому світу. Суть його в тому, щоб кожна людина, яка шукає житло за кордоном, змогла знайти безпечне місце абсолютно безкоштовно. Використовуючи сайт, ви зустрінете чотири основні поняття:

  • хост (host) - людина, яка прийме вас в гості;
  • гест (guest) або каучсерфер (couchsurfer).- мандрівник, який шукає житло;
  • кауч (couch) - це скорочена назва каучсерфінгу;
  • реквест (request) - це запит, який ви надсилаєте людям.

Офіційний сайт тільки один - couchsurfing.com. Ним можна користуватися з будь-якої точки планети, також існують додатки на Android і iPhone. Досвідчені мандрівники рекомендують уважно вивчати відгуки і відправляти якомога більше реквестів - так вище шанси, що ви знайдете свого хоста. 

Відео дня

Пам'ятайте про те, що вашим житлом стане окрема кімната або спальне місце - все залежить від можливостей господаря, вашого терміну перебування і кількості осіб. Як показує досвід активних користувачів ресурсу - іноді навіть трапляються хости, які готові поселити у себе людину на місяць і довше.

Сайти для пошуку житла - корисні програми

Крім каучсерфінгу існують і інші варіанти, як українцям знайти житло за кордоном, якщо волонтери посприяти не можуть. Найпоширеніший варіант - знайти на Facebook тематичні групи допомоги українцям в конкретних країнах і містах. У пошуковому рядку так і пишіть: "Допомога українцям в Нідерландах" або "Допомога українцям в Німеччині". Там ви можете опублікувати свою історію і прохання, на яке дадуть відповідь гостинні іноземці.

Спільноти в соціальних мережах - це не єдиний варіант. В якості альтернативи можна скористатися всесвітньо відомими ресурсами:

При пошуку затишного місця для життя за кордоном, враховуйте важливий нюанс: каучсерфінг, як і пропозиції з груп на Фейсбуці, - це тимчасове житло і вам все одно рано чи пізно доведеться шукати собі квартиру. Не думайте, що сторонні люди готові поселити вас назовсім - намагайтеся якомога швидше знайти роботу, влаштуватися і знайти собі підходящий варіант житла.

Вас також можуть зацікавити новини: