Сенатори говорили з Трампом про перетворення допомоги Україні на кредит / колаж УНІАН, фото Reuters, Рixabay

Сенатори від Республіканської партії заявили, що говорили з колишнім президентом Дональдом Трампом про його пропозицію надати допомогу Україні у вигляді позики з певними умовами. Розмова відбулась 12 лютого, безпосередньо перед тим як Сенат схвалив законопроект з допомогою Україні, пише The Hill.

"Нас була група, і ми люб’язно обговорювали, щоб зрозуміти, що він думає, і чи він серйозно ставився до цього, бо якщо так, то давайте з’ясуємо, як насправді це зробити. І це була справді чудова розмова", – заявив сенатор Маркуейн Маллін.

Сенатор Кевін Крамер сказав, що він також спілкувався з Трампом разом із кількома членами під час групового дзвінка про цю ідею, яка набирає "значного імпульсу".

Відео дня

Однак ця ідея вже зустріла несприйняття серед деяких інших сенаторів, зокрема Кріса Мерфі. Ідея також наштовхнулась на опір на конференції Республіканської партії в Сенаті.

"У випадку з Україною, наприклад, вони б не змогли це заплатити, якби їхня економіка була зруйнована. Це фіговий листок", – сказав Ромні.

За словами журналістів, затверджений Сенатом законопроект передбачає, що близько 26 мільярдів доларів США підуть на поповнення запасів американської зброї та боєприпасів, наданих Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Перипетії в США навколо допомоги Україні

Раніше УНІАН писав, що  колишній президент США Дональд Трамп розкритикував фінансову допомогу Сполучених Штатів для України, Ізраїлю та Тайваню. Він вважає, що гроші потрібно даватися у борг. Сенатор США Ліндсі Грем, який раніше завжди мав проукраїнську позицію, підтримав таку ідею.

Не дивлячись на такі заяви, Сенат США 13 лютого остаточно підтримав законопроект, який передбачає у 2024 році більш ніж 60 мільярдів доларів допомоги Україні. Тепер його має ухвалити Палата представників, але там можуть виникнути труднощі.

Вас також можуть зацікавити новини: