У Білорусі готують російських військових / фото REUTERS

Другий тиждень до ряду з території Білорусі вивозяться підрозділи 6 МСД 3 АК російських окупантів, які розміщувалися на білоруських полігонах і проходили підготовку.

Військово-політичний експерт Олександр Коваленко повідомив, що зменшення о/с вже перевищує 5 тис чол.

"Фактично, підрозділи 6 МСД 3 АК вивозять з Білорусі з подальшою відправкою, в першу чергу, в Луганську область, для посилення Луганської угруповання РОВ. Але тут вельми примітний ось який момент. Вивозити - то, вони вивозять, а кого завозять замість?" - написав він.

Відео дня

Він нагадав, що в попередній раз в Білорусі розміщувалася 2 МСД 1 ТА, чисельно до 11 тис о/с.

"Після того як ці підрозділи пішли підготовку їх так само стали вивозити з РБ, але при цьому, одночасно завозити 6 МСД 3 АК. Зараз же, вже другий тиждень росіян тільки вивозять... Виходить, стало менше біомаси, яку слід готувати, але якщо це так, то значить, що мобілізаційні дії не дотягують зараз в Росії навіть до чверті від осінніх заходів, а це в перспективі загрожує нестачею людського ресурсу, з урахуванням втрат РОВ", - зазначив експерт. 

Коваленко впевнений, що якщо в найближчі дні/тижні в РБ не почнуть завозити нову партію "мобіків", то "можна буде робити обережні, але вельми цікаві, попередні висновки з того, що відбувається".

Російські військові в Білорусі: подробиці

Кількість російських військових на території Білорусі змінюється, але не перевищує 9-10 тисяч, розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

26 лютого зі станції Слонім (Гродненська область) на станцію Неклинівка (Ростовська область РФ, 35 км від кордону з Україною) був відправлений ще один військовий ешелон РФ

Вас також можуть зацікавити новини: