У РФ готуються замістити верхівку влади / фото ua.depositphotos.com

Спроба військового перевороту з боку ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина є одним із етапів підготовки фінансових кіл до зміни верхівки влади в Росії, а, можливо, і самого Володимира Путіна.

Про це в ефірі 24 каналу заявив військовий експерт Роман Світан, коментуючи заяву секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова, що "заколот" підтримали 14 генералів армії РФ.

"Іде підготовка до заміщення верхівки або якогось коригування в районі Путіна, або самого Путіна. Реальні фінансові кола, які керують Росією, Ковальчуки, ціла низка людей з ізраїльськими паспортами, той же Пригожин теж ізраїльтянин, вони, швидше за все, зараз приймають рішення, як діяти в тій ситуації, яка складається. Але поки що немає серйозних рухів на фронті, вони взяли паузу", - заявив експерт.

Відео дня

За словами Світана, коли будуть серйозні зрушення на фронтах, ці процеси можуть відновитися. 

"Механізм заміщення керівництва буде. Ми ще можемо другу або третю серію побачити цих пригожинських справ, хоча Пригожин просто виконавець волі тих фінансових кіл, які реально керують Росією", - зазначив він.

Заколот "Вагнера" - що відомо

Як повідомляв УНІАН, 23 червня Пригожин разом зі своїми найманцями захопив Ростов і організував "Марш справедливості" на Москву, щоб зняти з посади міністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова. В ході цього "вагнерівці" збили шість вертольотів російської армії і один літак, але на підступах до Москви Пригожин різко передумав, провівши переговори з Лукашенком, після яких розгорнув колону назад. 

Нібито, згідно з домовленостями, найманці повинні були повернутися в свої польові табори, а з самого Пригожина знімуть всі звинувачення, після чого він поїде до Білорусі

За словами секретаря РНБО Данілова, "заколот" підтримали 14 генералів армії Росії. Він зазначив, що в російській армії є багато командирів, які симпатизують Пригожину і не бажають продовжувати йти за Путіним.

Вас також можуть зацікавити новини: