Між вежами Кремля триває серйозне протистояння / фото REUTERS

Військовий експерт, полковник ЗСУ Петро Черник вважає, що між вежами Кремля триває серйозне протистояння, і його розвʼязка неминуча. Він наголосив, що серйозної поразки в цьому протиборстві зазнає ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин.

"Пригожин зазнає дуже серйозної поразки у протистоянні між вежами Кремля. Але я б не недооцінював цього чоловіка, бо він доволі хитрий лис і має колосальний досвід виживання у тих підкилимних кулуарних битвах. До того ж, не маємо забувати, що до 420 тисяч ув’язнених є у Російській Федерації, і це дуже багато. Тому й надалі будуть їх вербувати на війну проти України", – додав він в ефірі "Еспресо".

Експерт також зазначив, що треба приділити увагу інформації з Африканського континенту, де Центральноафриканська Республіка перебуває у зовнішньому управлінні ПВК "Вагнер" і ЦАР надала її бойовикам можливість видобувати золото з загальним оборотом в межах року до $1 млрд.

Відео дня

"Тобто ресурс у Пригожина є, і битися він буде на смерть. Маємо розуміти, що поразка будь-якої вежі Кремля призведе до фізичної смерті їхніх керівників, там ставка величезна. Звичайно добре, що ці павуки почали між собою смертельний танок, але загалом у грубому підсумку, ми на це не маємо зважати. До того ж, повернення Шойгу та Герасимова у гру означає, що Путін робить найвищу ставку саме на них. Щось подібне робив Сталін, коли начальником Генштабу призначував Жукова у часи Другої світової війни. Дійсно, ставка найвища з усіх можливих, але думаю, що розв’язка у протиборстві між вежами також неминуча. Питання лише у тому, хто і коли завдасть кінцевого смертельного удару", – наголосив Черник.

Протистояння у Кремлі

Раніше військовий експерт Петро Черник розповів, що в Кремлі набирає обертів боротьба за важелі впливу. Головні її учасники – ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин та міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

Експерт переконаний, що в Росії обов’язково відбудеться заколот. Питання лише в тому, яка вежа Кремля зробить це першою.

Крім того, представник прес-служби ГУР Андрій Юсов заявив, що в оточенні російського президента Володимира Путіна посилюються суперечки на тлі постійних успіхів Збройних сил України у війні. За його словами, Путін посунув з публічних позицій главу Чечні Рамзана Кадирова, власника ПВК "Вагнера" Євгенія Пригожина та головнокомандувача Повітряно-космічними силами РФ Сергія Суровікіна. 

Вас також можуть зацікавити новини: