Зеленський перебуває у Литві / фото twitter/Edgars Rinkēvičs

Президенти України Володимир Зеленський та Латвії Едгарс Рінкевічс поставили підписи під двосторонньою безпековою угодою між двома країнами.

"Згідно з нею, Латвія надаватиме Україні військову допомогу на 0,25% ВВП щороку. Крім того, Латвія бере на себе 10-річні зобов’язання щодо підтримки України в кіберзахисті, розмінуванні, безпілотних технологіях та безумовно сприяє нашому вступу до ЄС і НАТО", - повідомив Зеленський у Telegram.

Глава Української держави подякував дружній Латвії. "Це саме та конкретика й прогнозованість, якої потребує наша боротьба за свободу та незалежність", - відзначив президент.

Відео дня

Як сказано на сайті президента України, Латвія зобов’язується допомагати Україні в захисті від російської агресії стільки, скільки буде потрібно. Цього року країна надасть військову підтримку на суму близько 112 млн євро.

Документ засвідчує готовність Латвійської Республіки допомагати з відновленням і відбудовою, захистом критичної інфраструктури тощо.

Хто надає Україні гарантії безпеки?

Як повідомляв УНІАН, раніше Україна підписала угоди про співпрацю у сфері безпеки з вісьмома країнами, у тому числі з Великою Британією, Німеччиною, Францією, Канадою, Італією, Данією, Нідерландами та Фінляндією.

У цих угодах союзники України зобов'язуються підтримувати її військово та фінансово з метою відбиття російської агресії.

Як відомо, сьогодні Володимир Зеленський прибув до Литви для участі у саміті ініціативи Тримор'я. Також повідомлялося, що він провів зустріч з міністром національної оборони країни Лаурінасом Кащюнасом.

Вас також можуть зацікавити новини: