Адвокат Ілля Салей утримуватиметься під вартою / фото "Радіо Свобода"

У Білорусі заарештували Іллю Салея - адвоката затриманої опозиціонерки Марії Колесникової.

Про це повідомив "Интерфаксу" офіційний представник штабу Віктора Бабарико Гліб Германчук.

Салей буде утримуватися під вартою.

Відео дня

"Слідством прийнято рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Якщо досі він був просто затриманий на 72 години, то зараз запобіжний захід утримання під вартою процесуально оформлена», - заявив Германчук.

У слідства тепер є 10 днів з моменту затримання для пред'явлення обвинувачення.

За словами Германчука, Салею повинні пред'явити звинувачення до 19 вересня. За цей же час звинувачення пред'являть Максиму Знаку і Марії Колесниковій.

Читайте такожПогрожували вбити або посадити на 25 років: опозиціонерка Колесникова просить СК Білорусі розслідувати викрадення

Викрадення Колеснікової та інших опозиціонерів: що відомо

  • Троє членів Координаційної ради опозиції - Марія Колеснікова, Іван Кравцов і Антон Родненков - 7 вересня були захоплені невідомими в Мінську, їх місцезнаходження понад добу залишалося невідомим.
  • 8 вересня Кравцов і Родненков розповіли на прес-конференції в Києві, що їх схопили напередодні, перевозили з однієї будівлі в іншу з мішками на голові і допитували, після чого запропонували покинути країну. Вони погодилися виїхати разом з Колесніковою, проте коли машина прибула до білорусько-українського кордону, Колеснікова відмовилася її перетинати.
  • 9 серпня стало відомо, що Колеснікова виступає підозрюваною у справі про "публічні заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці".