Маск зробив скандальну заяву / фото REUTERS

В Офісі президента України відреагували на нову заяву підприємця-мільярдера Ілона Маска про те, що "потрібно відновити нормальні відносини з Росією".

"Ілон Маск, до речі, правий, коли говорить про те, що російська агресія в Україні носить загальнолюдський, цивілізаційний характер у своїй руйнівності. Однак, він (і не тільки) робить, на мій погляд, принципову помилку у своїх подальших міркуваннях. Маск вважає, що "здача України" під ніж обов'язкового масштабного російського геноциду приведе нас до кінця війни та "вічного миру". Це катастрофічна помилка", - заявив радник голови ОПУ Михайло Подоляк.

Він упевнений, що "відмова від підтримки України точно не припинить війну, але неминуче призведе до різкого примноження конфліктів у всьому світі, кінця епохи міжнародного права, краху міжнародної економіки і тріумфу сил зла".

Відео дня

"Правил більше не буде. Передбачуваність і договороздатність остаточно помруть. Апетити агресорів будуть рости, терористичні угруповання будуть отримувати все більше інвестицій у рамках Осі зла. Все це закінчиться Великою війною на різних континентах, у якій, ймовірно, вже доведеться брати участь і громадянам Америки", - додав Подоляк.

За його словами, на кожному з нас сьогодні лежить відповідальність за те, яким буде завтра світ: "Відповідальність полягає у тому, який сигнал ми транслюємо сьогодні. Будь-які сумніви стають живильним середовищем для агресорів, хвилюючи їх свідомості думками про слабкість західного світу. Відлуння цих сумнівів ми бачили в Ізраїлі. Не дайте сумнівам вбити надію".

Заява Маска про "нормальні відносини з Росією"

Як писав УНІАН, Ілон Маск заявив, що військові конфлікти на Близькому Сході і в Україні можуть перерости в Третю світову війну.

"Нам потрібно знайти мир в Україні, і я думаю, нам потрібно відновити нормальні відносини з Росією", - заявив він.

Вас також можуть зацікавити новини: