Маск закликав до припинення вогню в Україні / фото ua.depositphotos.com

Підприємець-мільярдер Ілон Маск заявив, що, на його думку, військові конфлікти на Близькому Сході і в Україні можуть перерости в Третю світову війну, і припустив, що військова міць Америки вже не та, що була раніше, порівняно з іншими світовими державами.

"Нам потрібно знайти мир в Україні, і я думаю, нам потрібно відновити нормальні відносини з Росією", - сказав Маск, додавши, що нинішня ситуація може змусити Росію вступити в більш тісний союз з Китаєм, пише Wall Street Journal.

Виступаючи на панельній онлайн-дискусії на своїй платформі X, Маск також закликав до припинення вогню в Україні, назвавши її війну проти Росії безнадійною ситуацією. У дискусії брав участь кандидат у президенти від Республіканської партії Вівек Рамасвамі, який також висловлював ізоляціоністські погляди.

Відео дня

Альянс Росії, Китаю та Ірану може взяти верх над заходом в глобальному конфлікті, додав Маск.

"У нас немає переважної переваги в промисловій потужності. Основою війни є економічна міць, особливо промислове виробництво, тобто те, скільки танків, гармат і дронів ви можете зробити в порівнянні з іншою стороною", - сказав він. 

Скандальні висловлювання Маска

2 жовтня Ілон Маск опублікував у своєму Твіттері карикатуру на Володимира Зеленського. Взявши за основу популярний мем про хлопця, який ледь стримується від якоїсь дії, Маск додав на картинку обличчя Зеленського і напис "коли пройшло п'ять хвилин, а ти не попросив допомоги в мільярд доларів".

Пізніше він назвав ботами тих людей, які обурилися його образливим твітом про Президента України Володимира Зеленського, а також тих, хто не задоволений утисками робітників на підприємствах, що належать Маску.

Вас також можуть зацікавити новини: