У Росії пригрозили вести вогонь" по цілі " / royalnavy.mod.uk

У Російській Федерації відзначилися загрозливою заявою після інциденту з британським кораблем Defender. У Міноборони РФ пригрозили "бомбити по цілі".

Про це заявив заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков у коментарі Інтерфаксу.

"Ми можемо волати до здорового глузду, вимагати поваги міжнародного права. Якщо це не допомагає, можемо бомбити, не просто по курсу, а й по цілі, якщо колеги не розуміють", - заявив Рябков.

Відео дня

За його словами, Москва відстоюватиме свої кордони дипломатичними та військовими методами.

Читайте такожОприлюднено кадри з корабля Defender під час " обстрілу Росією"

"Територіальна цілісність Російської Федерації недоторканна, непорушність її кордонів - це абсолютний імператив, ми будемо стояти на сторожі всього цього як дипломатичними та політичними, так, при необхідності, й військовими засобами", - підсумував заступник голови російського оборонного відомства.

У свою чергу його колега Олександр Грушко вважає, що інцидент може призвести до непередбачуваних наслідків.

"Така ситуація вибухонебезпечна. Не виключені ненавмисні інциденти, які можуть призвести до реальних конфліктів", - підкреслив чиновник у коментарі Інтерфаксу.

"Обстріл" Росією британського військового корабля: що відомо

У середу, 23 червня, російські ЗМІ з посиланням на Міноборони написали про попереджувальні обстріли британського есмінця HMS Defender, тому що той нібито перетнув "кордон Росії", пропливши біля берегів Криму.

Також у Москві зазначили про скинуті попереджувальні бомби. У відповідь Британія спростувала заяви росіян. Лондон відповів, що ніяких "обстрілів" з боку росіян не було.

В Україні пояснили, що РФ видала свої артилерійські навчання за обстріли британського есмінця. На думку радника з питань інформаційної політики української делегації в ТКГ Олексія Арестовича, Москва таким чином хотіла зірвати найбільші з 1997 року військові навчання України та більше 30 країн Sea Breeze в Чорному морі.

Напередодні російське посольство закликало США відмовитися від навчань, тому що це нібито "заохочує мілітаристські настрої в Києві".