На заводі в Білорусі доукомплектовують іранські безпілотники / фото mil.in.ua

Керівник "Білого легіону" Сергій Бульба заявив, що іранські дрони-камікадзе, які використовуються Росією для атак по Україні, доукомплектовуються на Гомельському радіозаводі в Білорусі. 

В ефірі телеканалу "Еспресо" він додав, що спочатку росіяни доставляли ці дрони до Мурманська, а потім перекинули до Білорусі. 

"За нашою інформацією, яку поки що ми не можемо підтвердити, на Гомельський радіозавод росіяни перекидають іранські дрони-камікадзе для доукомплектування. Спочатку росіяни доставляли ці дрони до Мурманська, а потім перекинули до Гомеля. Там їх доукомплектовували, пофарбували, нанесли відповідні знаки та перекинули назад до Росії", – зазначив Бульба.

Відео дня

За його словами, білоруська влада також намагається домовитись з Іраном про виробництво іранських БПЛА на власній території

"Також білоруська делегація літала в Іран. Там вони намагались домовитись з іранцями не лише про виробництво снарядів великого калібру на території Білорусі, а й про виробництво дронів-камікадзе. До того ж в Білорусі почали випускати власні ноутбуки. Сама влада Білорусі заявляє про те, що всі компоненти до цього ноутбука, окрім корпусу, є іноземними. Тобто ті технології, які у РФ не можна постачати, будуть такими хитрими шляхами постачатись через Білорусь", – наголосив він.

Іранські дрони-камікадзе на війні в Україні

Росія активно використовує іранські дрони-камікадзе для атак по Україні. Зокрема, ворог часто запускає їх в напрямку Києва. Сили територіальної оборони Збройних сил України показали, як українські воїни збивають російські дрони-камікадзе над столицею.

Аналітики американського Інституту вивчення війни прогнозують, що російські окупанти можуть використати проти України всі безпілотники, які Іран пообіцяв їм передати, до травня цього року. Через це, імовірно, російська влада буде намагатися домогтися нових угод з Іраном щодо співпраці у військовій сфері.

Раніше журналісти ідентифікували чотирьох росіян, які запускають іранські дрони-камікадзе по території України. Під прикриттям армійських змагань російські військові в Ірані вчилися керувати дронами-камікадзе.

Вас також можуть зацікавити новини: