Кадирова чекає багато викликів / фото REUTERS

Лідер чеченських бойовиків Рамзан Кадиров відчуває, що, після смерті або відсторонення від влади президента Росії Володимира Путіна, його чекає багато викликів і доведеться себе рятувати. Зокрема, він сподівається на захист своєї армії. 

Російський опозиціонер, журналіст і соціолог Ігор Яковенко в новому випуску "Балаканки" на каналі УНІАН заявив, що Кадиров вже підготував для себе "запасні аеродроми".

"Він розуміє, що після смерті Путіна або відлучення Путіна від влади його почнуть рвати. Він сподівається безумовно на свою армію, що вона його захистить. Ця людина доларовий мільярдер і я  абсолютно переконаний, що нього є запасні аеродроми. Це якісь мусульманські країни", - зазначив опозиціонер.

За його словами, Кадиров веде міжнародну політику, що дозволить йому знайти притулок в цілому ряді мусульманських країн.

"Взагалі всі ці люди ведуть досить ефективну міжнародну політику. Фактично кожен з них має своє міністерство закордонних справ. І Пригожин, які діє більш ефективно, ніж Лавров, і Кадиров, який веде свою міжнародну політику", - підсумував Яковенко.

Дії Кадирова на війні в Україні

Сьогодні, 21 січня, аналітики ISW повідомили: "Кадиров може сподіватися використати кадіїв та імамів в Україні для створення соціальних умов для довгострокового переселення мусульманського населення Кавказу на окуповані території України, хоча немає незалежних доказів будь-яких таких планів".

Пізніше стало відомо, що Кадиров прагне наростити свій вплив на тимчасово окупованих територіях України. Своїми діями він посилює напругу в Кремлі.

Вас також можуть зацікавити новини: