Казахстанські школярі наділи спідниці на знак протесту / фото instagram.com/jj.dariga

У найбільшому мегаполісі Казахстану Алма-Аті школярі масово прийшли на навчання в спідницях на підтримку восьмикласника Сергія Кіма з Інтелектуальної школи хіміко-біологічного напрямку, який 27 жовтня наклав на себе руки нібито після розмови з психологом.

Як пише medialeaks.ru, у мережі розгорілися суперечки з приводу вчинку школярів. При цьому деякі користувачі зовсім не взяли до уваги те, що діти влаштували протест не просто так, й почали писати про пропаганду ЛГБТ.

Повідомляється, що бесіда школяра з психологом відбулася після того, як він прийшов на шкільний бал у спідниці.

Відео дня

"Восьмикласник з'явився на заході, присвяченому героям "Гаррі Поттера", але його образ не сподобався кураторам, за що його і відправили на виховну бесіду", – йдеться в публікації.

Читайте такожШантажували інтимними фото: в Індії наклав на себе руки один з найвпливовіших духовних лідерівНа підтримку школяра після трагедії зокрема виступили учні НІШ фізико-математичного напрямку. Вони влаштували флешмоб та прийшли у школу в спідницях.

"Сексизм – це коли куратор школи не впускає хлопчика на осінній бал, тому що він прийшов у спідниці. Після чого насильно відводить його до шкільного психолога. А коли за нього заступаються Однокласники, куратор поіменно вимагає прізвища кожного і погрожує дисциплінарним актом за те, що посміли підтримати "грішника". А потім цей хлопчик зістрибує з 11-го поверху, тому що не витримує громадського тиску", – описала подію у себе в Instagram користувачка під ніком j.j.dariga, яка поділилася фотографіями учасників флешмобу.

"Сексизм – це коли хлопчики, які навчаються в НІШ, масово приходять до школи в спідницях на знак протесту проти інциденту, а директор каже їм: "швидко знімайте, хлопчикам не можна ходити у спідницях", – додала вона.

Раніше повідомлялося, як у школі-інтернаті на Херсонщині троє хуліганів довели дівчинку до суїциду.

Вас також можуть зацікавити новини