Вночі група прихильників опозиції увірвалась у будівлю сербського парламенту в Белграді на знак протесту проти запланованого посилення «протикоронавірусного» карантину цими вихідними.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожУ Північній Македонії у вантажівці знайшли 211 мігрантів

Протестам передувала заява президента Сербії Александара Вучича щодо збільшення випадків інфікування COVID-19 і у зв’язку з цим повернення карантинних обмежень. Після цього тисячі мешканців столиці почали збиратися в центрі міста перед парламентом.

Ввечері близько 22:00 невелика група протестувальників пройшла повз поліцейський кордон, увірвалась у двері та зайшла до парламенту. Щоб відтіснити учасників руху, поліція застосувала сльозогінний газ.

Натовп вимагав відставки президента і скандував: «Сербія, вставай!».

На початку березня Сербія ввела карантин для запобігання поширенню COVID-19, а вже наприкінці місяця балканська країна одна з перших призначила президентські вибори на 21 червня. Під час кампанії правляча Сербська прогресивна партія організувала мітинги, на які людей пускали без захисних масок.

Тоді ж інфікувалися високопосадовці, зокрема радник президента. Опозиційні політики, багато з яких вибори бойкотували, критикують чинного президента за використання обмежень у самодержавних цілях.

Як повідомляв УНІАН, біля будівлі Федеральної служби безпеки РФ на Луб'янці затримали 20 журналістів, які вийшли на одиночний пікет проти затримання колишнього колеги і радника глави Роскосмосу Івана Сафронова, звинуваченого в державній зраді.