REUTERS

У штаті Мічиган медсестра померла після того, як в неї з'явилися симптоми COVID-19 і розвинулася двостороння пневмонія. Але в лікарні, де вона працювала, їй дали ліки від кашлю і відправили додому відпочивати, а згодом відмовили в лікуванні чотири рази.

Про це пише Newsweek, додаючи, що жінку звали Дебра Гейтвуд. Їй було 63 роки. Вона працювала в Beaumont Hospital в місті Фармінгтон-Хіллс в передмісті Детройта. На третьому тижні березня у неї з'явився кашель і висока температура.

"В Beaumont відправили її додому, сказавши, що у неї симптоми COVID-19. Тобто вони підтверджували, що вона, швидше за все, з коронавірусом. Але їй так і не провели тест", - сказала донька загиблої медсестри Кайла Корротерс.

Відео дня

Читайте такожWashington Post: В США люди почали помирати від коронавірусу набагато раніше, ніж вважалося

За словами доньки, Гейтвуд чотири рази відправляли додому з відділу невідкладної допомоги з ліками від кашлю й рекомендацією відпочивати. Температура ставала вищою, а симптоми погіршувалися кожного разу, як вона вирушала в невідкладну допомогу. До кінця березня у медсестри розвинулася двостороння пневмонія. Вони впала і потрапила в іншу лікарню - Sinai-Grace Hospital в Детройті. Там вона померла.

"Кожного разу їй казали відпочивати вдома. Як це насправді може допомогти при двосторонній пневмонії? Хвороба надто тяжка", - сказала донька загиблої.

"Дуже прикро, що коли вона заразилася на роботі, яку вона виконувала 31 рік, її сім'я, якою стала клініка Beaumont, не допомогла їй. Це, м'яко кажучи, гидко", - додала вона.

На запитання про протокол прийому у клініці Beaumont відповіли: "Коли пацієнти звертаються до Beaumont по допомогу під час пандемії, ми робимо все можливе, щоб оцінити, відсортувати й допомоги пацієнтам, спираючись на інформацію, доступну нам на даний момент. Ми шкодуємо про втрату кожного пацієнта, який помер через COVID-19 чи іншу хворобу".

Newsweek пише, що минулого місяця у 54-річної медсестри в Детройті виявили коронавірус за допомогою тесту через кілька днів після того, як вона вступила в контакт з патогеном на роботі в Henry Ford Health System. Через кілька днів її знайшли мертвою вдома.

Читайте такожBloomberg: В США люди труять себе, намагаючись захиститися від коронавірусу

"В той момент, коли вона вступила в контакт з вірусом, їй повинні були зробити тест. Натомість всі чекали появи симптомів. Їй не зробили тест, хоча вона працювала в лікарні, у якої були такі можливості. І це коштувало їй життя", - сказала подруга загиблої Алексіс Фернандез.

В Henry Ford Health System відповіли, що в питанні проведення тестів для співробітників керуються інструкціями від Центру контролю й профілактики захворювань США (CDC).

"Наразі CDC рекомендує проводити тести для працівників лише тоді, коли в них з'являються симптоми. На роботі чи вдома на самоізоляції, якщо співробітник почав страждати від симптомів, йому рекомендують зв'язатися з відділом здоров'я персоналу для проведення негайного тестування", - повідомили в клініці.

Newsweek пише, що в США 9282 медичних працівника були заражені коронавірусом. І щонайменше 27 з них померли станом на 9 квітня.