Путін продовжує обкладатися ППО: черговий "панцир" помітили біля резиденції / фото wikipedia.org

Біля резиденції російського диктатора Володимира Путіна в районі Валдая (Новгородська область) встановили комплекс протиповітряної оборони.

Як повідомляє російське видання "Агентство", комплекс ППО "Панцир-С1" був розміщений тут кілька тижнів тому. 

Місцеві жителі в коментарі журналістам повідомили, що комплекс знаходиться на бойовому чергуванні – щонайменше троє військовослужбовців постійно знаходяться поруч, антена радіолокаційної системи (РЛС) обертається. 

Відео дня

Примітно, що об'єктів критичної інфраструктури, стратегічних об'єктів, великих підприємств або військових баз тут немає, тільки резиденція Путіна. 

"Панцир-С1" на російських об'єктах - навіщо Росія розставляє ППО

Напередодні на адміністративну будівлю в Тетеринському провулку і на будівлю Міноборони на Фрунзенській набережній в Москві встановили зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцир-С1". Тепер ЗРК "Панцир-С1" перекривають центральну зону Москви, створюючи трикутник, всередині якого знаходиться Кремль.

Також ППО помітили поруч з селищем Заріччя, яке за 10 кілометрів від резиденції Путіна.

Спікер Повітряних сил України Юрій Гнат зазначав, що росіяни "чогось очікують", якщо вирішили розмістити ці комплекси на дахах. А експерти американського Інституту вивчення війни вважають, що розміщення Кремлем установок ППО в житлових районах російських міст є частиною інформаційної війни. Вкрай малоймовірно, що Кремль вважає, що Україна націлиться на Москву.

Вас також можуть зацікавити новини: