У мережі з’явилися таємні записи силовиків Білорусі, які обговорювали можливість створення табору для громадян, що вийшли на мітинги проти інавгурації Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє білоруське видання TUT.BY.

Читайте такожЗятя Медведчука призначили на нову посаду в Росії

На запис потрапив, зокрема, голос нині заступника міністра внутрішніх справ і командувача внутрішніми військами Миколи Карпенкова.

«Створюється база даних. У цій базі даних, хто потрапив удруге, той повинен там залишитися. Сказано розробити, зробити табір, ну не для військовополонених, не для інтернованих навіть, а табір для особливо гострокопитних, такий для відселення. І поставити колючий дріт, виходить, по периметру. Два приміщення зробити: топка – поверх, годували – поверх, щоб працювали.  Але там їх тримати, поки все не заспокоїться», – йдеться на записах.

Силовики додали, що «прикриті главою держави з усіх боків у плані застосування зброї». У крайніх ситуаціях пропонували «рубанути» непокірних.

Співрозмовники на записах серйозно переймаються переходом «кольорової революції» на Росію та розвал сусіда.

«… і тоді, каже, мало що від цієї Білорусі залишиться: поділять між Литвою, між Україною і Польщею», – стверджує один з правоохоронців.

Вибори і протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в Білорусі розхитують ззовні, зокрема з Польщі, Литви, України та США.
  • В Євросоюзі не визнали результатів виборів і вирішили ввести санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.