Лукашенко зустрінеться з Путіним 19 грудня / фото REUTERS

У ЗМІ з'явилася інформація, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко намагався зірвати візит глави РФ Володимира Путіна в РБ, який запланований на понеділок, 19 грудня.

Про це повідомляє телеграм-канал Generall SVR. Його нібито веде колишній генерал СЗР (Служби зовнішньої розвідки РФ). Також цей канал вважають пов'язаним з політологом Валерієм Солов'єм. 

"У суботу вранці Путіну доповіли, що Лукашенко погано почувається, а через кілька годин білоруська сторона обережно повідомила, що в Олександра Григоровича грип", - стверджує автор тг-каналу.

Відео дня

Російський президент нібито скептично поставився до цих повідомлень. Generall SVR пише, що, за альтернативними даними, що прийшли з ближнього кола Лукашенка, він почувається прекрасно, жодних симптомів грипу у нього немає.

Візит Путіна до Білорусі та його мета

Президент РФ Володимир Путін у понеділок, 19 грудня, відвідає столицю Білорусі Мінськ з широкою урядовою делегацією. У рамках візиту заплановано особисту зустріч із самопроголошеним лідером РБ Олександром Лукашенком.

Головною метою візиту називали обговорення "процесу реалізації прийнятих раніше союзних програм". Предметом розмови також стане співпраця в енергетичній сфері та питання безпеки.

Радник голови ОП Михайло Подоляк вважає, що під час візиту до Білорусі російський президент Володимир Путін підштовхуватиме свого "партнера" Лукашенка до наступу.

В українській розвідці заявляють, що станом на сьогодні Білорусь не готова до повноцінної участі в наземній операції проти України.

В Інституті вивчення війни вважають, що Путін під час візиту до Мінська має намір чинити тиск на колегу з Білорусі Олександра Лукашенка з метою домогтися поступок щодо інтеграції двох країн.

Своєю чергою, дипломат Валерій Чалий переконаний, що анонсований візит президента РФ до Білорусі пов'язаний з підготовкою нового наступу на Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: