Путін і Лукашенко зустрінуться в Росії / фото REUTERS

У Кремлі заявляють, що влада Білорусі "впевнено тримає ситуацію під контролем".

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

"Ситуація в цілому: тривають певні акції, але ми бачимо, що в цьому випадку правоохоронці, керівництво республіки досить впевнено тримають ситуацію під контролем і не дають можливості для будь-яких провокацій, які потенційно можуть бути при великому скупченні людей", - заявив Пєсков.

Відео дня

За його словами, Кремль повідомить, якщо буде ухвалено рішення про реструктуризацію державного боргу Білорусі.

Читайте такожЗ'явилося фото Лукашенка з автоматом біля палацу незалежності

Як зазначив Пєсков, візит президента Білорусі Олександра Лукашенка до Росії намічений на найближчі тижні і зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним "точно відбудеться".

Протести у Білорусі: хроніка подій

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори.
  • За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешти.
  • 19 серпня лідери країн-членів ЄС домовилися запровадити санкції проти Білорусі у відповідь на фальсифікацію результатів президентських виборів і застосування насильства до протестувальників.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в Білорусі розхитують ззовні і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати «в разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз».
  • 27 серпня Путін допустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.