Лукашенко уникає участі Білорусі у війні проти України / фото REUTERS

Олександр Лукашенко тільки прикидається ідіотом, всіма силами уникаючи участі Білорусі у війні проти України. Насправді він прекрасно розуміє, що це поганий сценарій для нього.

Таку думку висловив російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко в ефірі 24 каналу.

"Лукашенко, звичайно, постійно прикидається ідіотом, божевільним, говорить всілякі дурості, але він, на мій погляд, набагато більш потужний політик (ніж Путін). Не тому, що він хороший, а тому, що більш стійкий і вмілий політичний махінатор та маніпулятор", – зазначив він.

Яковенко впевнений, що Лукашенко чіплятиметься за владу, він розуміє, що будь-яка спроба безпосередньо напасти на Україну може обернутися проти нього:

"Це дуже живуча політична тварина, тому він буде чіплятися за владу. Для нього чіпляння за владу – це балансування між підтримкою Путіна з одного боку і прагненням до того, щоб Путін його не проковтнув, з іншого боку. Є і третя сторона – це неучасть у війні саме своїми силами".

Нагадаємо, в Генштабі ЗСУ оцінили загрозу наступу з боку Білорусі: на цей час ознак формування наступальних угруповань білоруських і російських військових на Волинському і Поліському напрямках немає.

Вас також можуть зацікавити новини: