Дипломати прокоментувати напад на дитину в Німеччині / ua.depositphotos.com

Українські консули перебувають на постійному зв’язку з батьками хлопчика, на якого напав невідомий чоловік у німецькому місті Айнбек. Причиною стало те, що дитина розмовляла українською мовою.

"У зв’язку з появою інформації від активістів української громади про напад дорослого чоловіка на 10-річного громадянина України, що стався 26 серпня 2023 року у місті Айнбек (Нижня Саксонія), Генеральне консульство України у Гамбурзі 28 серпня звернулося до Міністерства внутрішніх справ Нижньої Саксонії з проханням про детальне з’ясування усіх обставин, розслідування злочину і покарання винних", - повідомило Посольство України у Німеччині.

Прокуратура міста Гьоттінген в зв'язку з інцидентом порушила справу за звинуваченням у спробі вбивства. Справа перебуває на контролі консульської служби України. Зроблено усі необхідні кроки для притягнення винного до відповідальності.

Відео дня

В дипломатичній установі додали, що напад було скоєно у присутності інших українських дітей, найстаршому з яких було 12 років.

Напад на дитину в Німеччині

Як повідомляв УНІАН, 26 серпня у німецькому місті Айнбек чоловік напав на дітей з України через те, що вони говорили українською. 

У прокуратурі повідомили, що десятирічний хлопчик грався з дітьми, коли до них підійшов перехожий. Він обурився, діти що розмовляють між собою українською, тому що вони "повинні говорити російською". Потім він сказав, що це Україна почала війну.

Вас також можуть зацікавити новини: