Володимир Путін у своїй країні створив для себе дуже загрозливу ситуацію, поділився Андрій Піонтковський / скріншот відео

Оголосивши в РФ мобілізацію і зробивши спробу анексії частин чотирьох областей України російський президент Володимир Путін створив для себе дуже загрозливу ситуацію.

Глава РФ створив розбіжність з угрупованням своїх ближніх соратників, розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський в ефірі "Фейгин Live".

"Пішовши на мобілізацію, зірвавши будь-яку можливість подальших переговорів анексією, він створив... розбіжність, що зростає з кожним днем, між собою і групою найближчих соратників - це дуже загрозлива ситуація", - заявив він.

Експерт додав, що є розрив, який зростає, між особистими інтересами Путіна і особистими інтересами угруповання його соратників. Піонтковський сказав, що також зростає розрив між президентом і базою його підтримки - тим самим глибинним народом.

Політолог підкреслив, що від мобілізації в РФ втік середній клас.

Мобілізація росіян і спроба анексії території чотирьох областей України - важливі новини

21 вересня Володимир Путін поставив росіян перед фактом, що в РФ почалася часткова мобілізація військових. Повістки в армію мали отримувати лише ті, хто знаходився в запасі, проте в мережі не раз повідомляли, що мобілізували і непридатних до служби.

Глава російського Міноборони Сергій Шойгу стверджував, що мобілізувати хочуть близько 300 тис. осіб. За відомостями ЗМІ, число мобілізованих в Росії може перевищити 1 млн осіб.

30 вересня лідер РФ оголосив про анексію частин чотирьох областей України - Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської, в яких російські окупанти під дулами автоматів провела "референдуми" про входження до складу Росії.

Псевдорефедендуми не визнали, зокрема, Україна, США і держави-члени Європейського Союзу.

Також 30 числа Путін запропонував Києву переговори. Того ж дня лідер України Володимир Зеленський заявив, що з Путіним домовитися про співіснування неможливо, і наша країна буде вести діалог з іншим президентом РФ.

4 листопада з'явилася інформація, що після оголошення мобілізації Росію вже покинули майже мільйон громадян.

Вас також можуть зацікавити новини: