Розвал Росії можливий через глибокі суперечності між регіонами та Москвою, зазначив експерт / фото REUTERS

Влада РФ керує регіонами за допомогою двох "зашморгів" - фінансового та адміністративними.

Російський лідер Володимир Путін у регіонах наставив губернаторами "йолопів", розповів полковник ФСБ РФ у відставці, російський опозиціонер Геннадій Гудков в інтерв'ю засновнику видання "Гордон" - журналісту Дмитру Гордону.

На думку експерта, розпад РФ запросто може статися через глибокі суперечності між Москвою та регіонами.

Відео дня

"Губернатори зараз перетворені на ідіотів, які імітують бурхливу діяльність, не маючи такої можливості… Багато хто з них вступив до лав воєнних злочинців, почавши формувати регіональні батальйони... Були поплічниками режиму, а тепер стали воєнними злочинцями. Самі захотіли, самі так вирішили - нехай відповідають… Тому суперечності між регіонами й Москвою такі сильні й такі глибокі, що це може призвести запросто до розпаду Росії", - заявив опозиціонер.

Гудков додав, що майже всі російські регіони є дотаційними. Політик вважає, що суперечності між Москвою та регіонами почнуть даватися взнаки, як тільки центральна влада ослабне. Опозиціонер спрогнозував, що сепаратистські процеси можуть стартувати в Туві, Башкортостані чи в Татарстані.

"Щойно ослабне зашморг, який накидає федеральний центр на регіони... Два зашморги: один - адміністративний, другий - фінансовий. І цими зашморгами, як віжками, він керує регіонами. У нас кожна губернія тримає в Москві посольство для приповзання і прохання грошей. У нас, по-моєму, із 86 регіонів 78 дотаційних, несамостійних, а вісім - донори, типу Москви, Ханти-Мансійська…", - поділився співбесідник.

За словами опозиціонера, "тому цілком зрозуміло, що найсерйозніші, найглибші суперечності існують між Москвою та регіонами, і щойно центральна влада ослабне, ці суперечності почнуть даватися взнаки".

Розвал РФ чи падіння режиму Володимира Путіна - цікаві прогнози

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у середині вересня говорив, що розпад Росії розпочався 24 лютого - у день повномасштабного вторгнення в Україну, коли окупанти не змогли швидко захопити нашу державу.

Наприкінці жовтня колишній очільник Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії Микола Маломуж спрогнозував, що якщо в нашій країні упродовж двох-трьох місяців наступальні операції Сил оборони будуть дуже успішними, то в РФ це серйозно ослабить Володимира Путіна, і може виникнути питання про його усунення з посади президента.

Варто зазначити, що українські воїни наприкінці серпня пішли у контрнаступ і звільнили низку населених пунктів в Херсонській, Донецькій та Луганській областях та деокупували майже всю Харківську область.

Довідка УНІАН. Російська Федерація сформована 25 грудня 1991 року після розпаду СРСР. РФ - найбільша за територією країна у світі.

Володимира Путіна вперше обрали президентом РФ 26 березня 2000 року.

Вас також можуть зацікавити новини: