Марію Колеснікову заарештували / фото REUTERS

Слідчий повідомив батькові Колеснікової про її арешт.

Про це він розповів у коментарі журналістам.

"Мені подзвонив слідчий і розповів про те, що її заарештували. Він сказав, що вона під арештом за ст. 361 ч. 3 (Публічні заклики до захоплення влади, вчинені з використанням ЗМІ або мережі Інтернет. Карається на термін від 2 до 5 років - УНІАН)", - розповів Олександр Колесніков.

На питання журналіста, чому Колеснікова так зробила (залишилася в Білорусі - УНІАН), батько відповів, що вона "вихована так".

"Чесно сказати, я дуже пишаюся", - резюмував Олександр Колесніков.

Читайте такожАдвокат Колеснікової розповіла про зустріч з нею в СІЗО: забої, погрози та шість сусідок у камері

Викрадення Колеснікової та інших опозиціонерів: що відомо

  • Троє членів Координаційної ради опозиції - Марія Колеснікова, Іван Кравцов і Антон Родненков - 7 вересня були захоплені невідомими в Мінську, їх місцезнаходження понад добу залишалося невідомим.
  • 8 вересня Кравцов і Родненков розповіли на прес-конференції в Києві, що їх схопили напередодні, перевозили з однієї будівлі в іншу з мішками на голові і допитували, після чого запропонували покинути країну. Вони погодилися виїхати разом з Колесніковою, проте коли машина прибула до білорусько-українського кордону, Колеснікова відмовилася її перетинати.
  • 9 серпня стало відомо, що Колеснікова виступає підозрюваною у справі про "публічні заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці".