Отруєння Навального - російський опозиціонер подав до суду на Пєскова  / instagram.com/navalny

Отруєний «Новачком» російський опозиціонер Олексій Навальний подав до суду на речника Путіна Дмитра Пєскова, який звинуватив його у роботі на американські спецслужби.

Читайте такожПутін ізольований від усіх жорстким карантинним режимом - ЗМІ

Про це йдеться у повідомленні на сайті штабу Навального.

Відео дня

При цьому Навальний, іронізуючи, зауважив, що й сам політик може уповні бути агентом США, адже всі його діти або живуть й навчаються за кордоном, або мають американське громадянство.

«Проте жарти жартами, а розмова проста… По-перше, я подаю до суду на Пєскова. По-друге, вимагаю опублікувати докази та факти, які вказують на «роботу зі спеціалістами ЦРУ». Прямо по телевізору покажіть у прайм-тайм. Дозволяю», – відповів Навальний.

Політик додав, що вимагає від Кремля опублікувати докази, адже це питання національної безпеки РФ.

Тезу про начебто роботу Навального з іноземними спецслужбами Дмитро Пєсков озвучив під час брифінгу 1 жовтня, коментуючи звинувачення опозиціонера, що його отруєння замовив особисто Путін.

«Не пацієнт (Навальний - УНІАН) працює із західними спецслужбами, а західні спецслужби працюють з ним - так буде коректніше. Дійсно, є така інформація, я навіть можу сказати конкретно - з ним працюють фахівці Центрального розвідувального управління США в ці дні. Не перший раз, коли дають йому різні інструкції», - сказав Пєсков.

Отруєння Навального: хронологія подій

  • 20 серпня Навальний повертався до Москви з Томська, під час польоту йому стало погано, літак екстрено сів в Омську. Навального госпіталізували. Через два дні його евакуювали з Омська до Німеччини.
  • 4 вересня стало відомо, що експерти Мюнхенського інституту фармакології і токсикології Збройних сил ФРН знайшли сліди отруйної речовини з групи "Новачок" у крові, сечі і на шкірі Навального. Факт отруєння політика "Новачком" також підтвердили інші експерти.
  • 10 вересня Навальний вийшов з коми.
  • 23 вересня, його виписали з клініки Charite. 25 вересня прес-секретар опозиціонера Кіра Ярмиш заявила, що Навальний залишиться у Німеччині до кінця курсу реабілітації.