Кота знайшли більш ніж через два тижні після обвалу / фото twitter.com/MayorDaniella

Більш ніж через два тижні після обвалу 12-поверхового житлового будинку в Маямі під завалами було знайдено живу тварину - котик Бінкс.

Про це повідомила мер округу Майамі-Дейд Даніелла Левін Кава на сторінці в Twitter.

"Після 16 довгих і неймовірно складних днів я можу поділитися невеликою гарною новиною - Бінкс із Champlain Towers South був знайдений", - написала Левін Кава.

Левін Кава також подякувала команді, яка допомогла котику знайти його родину.

Кота впізнав місцевий волонтер, який годує тварин на вулиці й привіз Бінкса в притулок для тварин, передає "24 канал" з посиланням на місцеве видання "90,5 WESA".

Співзасновниця групи з порятунку котів у Маямі The Kitty Campus Джина Ніколь Власек згодом повідомила, що Бінкса вже забрали господарі.

"Нехай це буде нагадуванням: ніколи, ніколи, ніколи не втрачайте надію…", - сказала жінка.

За її словами, "одна людина з тих, хто вижив, прийшла подивитися на кота й перевірити, чи він не з її сім'ї". Виявилось, що Бінкс таки належить тій родині. Тепер він разом з господарями.

Читайте такожВ Єгипті обвалився житловий будинок: під завалами залишись люди (відео)

Обвал житлового будинку в Маямі: що відомо

  • У четвер, 24 червня, в окрузі Майамі-Дейд обвалився 12-поверховий житловий будинок Champlain Towers South, побудований в 1981 році. У будівлі було 136 квартир.
  • 11 осіб госпіталізували з травмами. До теперішнього часу підтверджена загибель 24 осіб, інші жителі, яких не можуть знайти, вважаються зниклими безвісти. За час рятувальної операції, яка триває з 24 червня, живих знайти поки не вдалося.
  • Згодом було проведено контрольоване знесення вцілілої після обвалення частини багатоповерхової будівлі Champlain Towers South, під уламками якої може знаходитись 121 людина.