Путін зазнав дві важкі апаратні поразки, заявив Піонтковський / фото скріншот

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський заявив, що минулого тижня російський диктатор Володимир Путін вперше за 23 роки у владі зазнав дві апаратні поразки. 

"Перша – вночі з 10 на 11 січня, коли до нього прийшли Шойгу та Герасимов й зажадали негайно звільнити Суровікіна, аби повернути на посаду Герасимова, і Путін скорився. А друга, коли за два дні до нього приїхав Пригожин із протилежною вимогою, припинити "програму дискредитації" з боку генштабу "героїчних бійців" "Вагнера" й випустити офіційну заяву про їхні "подвиги", – пояснив Піонтковський в ефірі телеканалу "Еспресо".  

За словами політолога, після цих поразок Путін – вже не та людина.

Відео дня

"Він вже не сприймається апаратом як фюрер. У кримінальному світі, а зараз ми бачимо у російській політичній військовій верхівці саме кримінальну спільноту, опущений пахан – уже не пахан. А тут пахан та ще й опущений двічі за тиждень. Крім того, Пригожин лише знахабнів від такого та розгорнув атаку не лише на військове керівництво, на п***рів у генштабі, а й на зрадників в адміністрації президента", – зазначив Піонтковський.

Перестановки у військово-політичному керівництві РФ

11 січня 2023 року начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова було призначено командувачем Об'єднаним угрупуванням російських окупантів в Україні. Раніше цю посаду займав Сергій Суровікін.

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони України Андрія Юсова, Путін поручив новому командувачу ЗС РФ в Україні Валерію Герасимову захопити Донецьку та Луганську область до березня.

Пізніше Юсов заявив, що в оточенні Путіна посилюються суперечки на тлі постійних успіхів Збройних сил України у війні. При цьому він наголосив, що вони будуть продовжуватися, оскільки новопризначений командувач окупантів в Україні Валерій Герасимов не зможе показати хоч якийсь результат для РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: