У Польщі заборонили аборти 27 січня / фото УНІАН

Тимчасово виконуючий повноваження посла Польщі в Чехії Антоній Врега вважає, що внесення змін до закону про аборти призведе до розвитку "абортного туризму" з Польщі.

Читайте такожКраїни G7 можуть створити спільний механізм з протидії пропаганді КремляПро це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Respekt.cz.

У ЗМІ з'явився текст його листа, адресованого чеським Міністерству охорони здоров'я та Міністерству закордонних справ. 

Відео дня

У ньому йдеться про внесення змін до закону про аборти, що регулюють умови, на яких іноземки можуть робити аборти в Чехії. Зміни розглядає верхня палата чеського парламенту.

Врега переконаний, що прийняття змін призведе до розвитку "абортного туризму" з Польщі.

"Тому ми сприймаємо як неприємність з точки зору чесько-польських відносин, якщо законодавчі пропозиції щодо легалізації комерційного абортного туризму відкрито виправдовуються наміром обійти польське законодавство, що захищає ненародженеп людське життя, і якщо ці пропозиції повинні закликати громадян Польщі до порушення польських законів", - написав він.

Заборона абортів у Польщі

  • У жовтні Конституційний суд Польщі заборонив проведення абортів в країні через проблеми розвитку плода. Жінкам дозволено переривати вагітність тільки на підставах зґвалтування, інцесту або ризику здоров'я для матері.
  • Рішення суддів викликало обурення з боку громадськості. І вже ввечері на вулиці Варшави вийшли сотні жінок, вимагаючи від влади скасувати заборону. До позиції суспільства приєдналися і опозиційні політики.
  • У Раді Європи постанову суду назвали "сумною для жіночих прав".
  • Постанова Конституційного суду Польщі, яка майже повністю забороняє аборти, набрала чинності 27 січня. Раніше її дію відкладали через масові протести.