Нетаньяху скептично ставиться до планів ізраїльських військових / фото REUTERS

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху готовий відкласти введення військ в сектор Газу для того, щоб приділити більше часу переговорам щодо звільнення заручників.

За інформацією джерел видання Axios, президент США Джо Байден хоче домогтися відстрочки наземної операції Ізраїлю, щоб гуманітарна допомога була надана якомога більшій кількості палестинців. Крім того, США потрібно, щоб з сектора Гази змогли виїхати понад 500 американських громадян, які знаходяться там.

Журналісти відзначають, що у Нетаньяху "є свої причини зволікати". Прем'єр Ізраїлю, незважаючи на тиск з боку чиновників, які вимагають швидких дій проти ХАМАС, не схильний до ризику.

Відео дня

Видання стверджує, що Нетаньяху скептично ставиться до планів ізраїльських військових, тому зараз він вислуховує інші думки.

"Він також готовий приділити більше часу переговорам про звільнення заручників, в той час як Армія оборони Ізраїлю краще підготується до наземної операції", - сказано у матеріалі.

Війна між Ізраїлем і ХАМАС - можливість наземної операції

Начальник штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герци Халеві заявив, що терористичне угрупування ХАМАС "шкодує" про початок війни проти Ізраїлю, і визнає, що наземний наступ відкладається з "стратегічних міркувань".

Він розповів, що існують "тактичні і навіть стратегічні міркування", що затримують наземний наступ, але вони дозволяють ЦАХАЛу краще підготуватися.

Вас також можуть зацікавити новини: