Галлант анонсував операцію в секторі Газа / фото wikipedia.org

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант пообіцяв, що ЦАХАЛ здійснить наземне вторгнення у сектор Газа. За його словами, це буде "смертельна" атака.

Як повідомляє The Times of Israel, після огляду району біля узбережжя Гази разом із ізраїльськими військово-морськими силами, Галлант сказав воїнам, що вони повинні "залишатися готовими до наступу, бо він відбудеться.

"Ми готуємося грунтовно. Це буде смертельна атака. Це буде комбінована атака з суші, моря та повітря", – сказав він.

Відео дня

"Виконуйте свою роботу, готуйтеся", - додав Галлант.

Заява була оприлюднена невдовзі після того, як армія повідомила, що очікує отримати наказ про вторгнення, адже солдати не можуть залишатися на кордоні в повній готовності невизначений час.

Війна Ізраїлю проти ХАМАС

Раніше міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що майбутня наземна операція в Секторі Гази може тривати три місяці, але вона стане останньою, якщо вдасться знищити терористичне угруповання ХАМАС.

Водночас, за даними ЗМІ, адміністрація президента США Джо Байдена тисне на Ізраїль, закликаючи його відкласти початок наземної операції у Секторі Гази, щоб отримати більше часу на переговори про звільнення заручників. 

20 жовтня ХАМАС звільнив двох американських заручників. За словами ізраїльського чиновника, звільнення було одностороннім кроком, зробленим ХАМАС.

Вас також можуть зацікавити новини: