Росіяни підписали документи "без печатки про звільнення", і їх вивезли автобусами з посиленою охороною / Скріншот

Син Лукашенка приходив на зустрічі з затриманими у Білорусі «вагнерівцями» напередодні їхнього повернення в Росію.

Про це YouTube-каналу WarGonzo повідомив чоловік, який називає себе військовим ПВК «Вагнер» з позивним «Злий».

Читайте такожПутін назвав Лукашенка легітимним президентом

Відео дня

За його словами, напередодні рішення білоруського глави віддати бойовиків Путіну, чоловіків утримували у в’язницях з посиленою охороною.

Потім їх впустили по одному в окремі невеликі камери – «стакани» – і протримали там "щонайбільше 10 хвилин".

«Потім завели всіх в одну кімнату, де зустрілися з сином Лукашенка. Він заявив, що, бо не приїхали генпрокурори України та РФ, президент доручив відправити вас на Батьківщину. Ось що сказав нам син Лукашенка», – відповів «вагнерівець».

Варто зауважити, що питаннями національної безпеки у Білорусі опікується старший син президента Віктор Лукашенко. 

Потім росіяни підписали документи «без печатки про звільнення», їх відправили до кордону спеціальними автобусами з посиленою охороною зі співробітників Комітету з нацбезпеки Республіки.

Група "Вагнера" в Білорусі: що було раніше

  • 29 липня в Білорусі затримали бойовиків з ПВК «Вагнер», 32 - під Мінськом, ще одного - на півдні країни. Серед них були й ті, хто воював проти України на Донбасі. За інформацією правоохоронних органів Білорусі, до них надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії.
  • Білорусь звернулася до української влади щодо перевірки причетності затриманих до скоєння злочинів в Україні.
  • 30 липня Україна почала консультації з Білоруссю про екстрадицію бойовиків. 7 серпня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна повинна довести провину затриманих бойовиків для екстрадиції.
  • 9 серпня він повідомив, що отримав від російського лідера Володимира Путіна лист на п'яти сторінках з викладенням усіх фактів навколо ситуації із затриманими «вагнерівцями».
  • 11 серпня Офіс генпрокурора України направив до Генеральної прокуратури Білорусі запити по видачі 28 бойовиків ПВК «Вагнера». Всім 28 особам, серед яких 9 громадян України, було повідомлено про підозру в участі в терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України).
  • 14 серпня Білорусь видала Росії 32 затриманих під Мінськом «вагнерівців». У Генпрокуратурі РФ стверджують, що передача вказаних осіб здійснена в «суворій відповідності з нормами міжнародного права і національного законодавства РФ і Білорусі».