Серед затриманих також є низка журналістів, котрі чекали з КДБ представників штабу Бабарика / Фото: Дар'я Бурякіна, TUT.BY

28 липня в Мінську (Білорусь) силовики затримали журналістів, а пізніше – прихильників одного з головних суперників на виборах президента чинного глави Білорусі Олександра Лукашенка.

Читайте також"Людям плюнули в обличчя": російський політолог пояснив, чому в Хабаровську спалахнули протести

Затримання людей відбувалось поблизу будівлі КДБ, куди захист опонента Лукашенка Віктора Бабарика приніс клопотання про пом'якшення обраного запобіжного заходу. Окремі активісти підтримали ініціативу й теж принесли клопотання з проханням передати політика на особисту поруку.

Відео дня

Серед затриманих також є низка журналістів, котрі чекали з КДБ представників штабу Бабарика. Після перевірки акредитації й, за словами журналістів, «дзвінка якогось генерала» їх відпустили.

Як повідомляв УНІАН, Центральна виборча комісія Білорусі відмовила головному супернику чинного глави держави Віктору Бабарику у реєстрації кандидатом в президенти.

Раніше політика затримали й звинуватили за трьома статтями. 14 липня в багатьох містах Білорусі люди вийшли на акції протесту проти відмови ЦВК реєструвати незалежних кандидатів на президентських виборах.

15 липня протести продовжилися: прихильники опозиціонерів масово подавали скарги на рішення ЦВК, проте після закриття комісії почався жорсткий розгін.