Техніку використовують військові для інженерних робіт / t.me/onlinerby

У Мінськ, де вже кілька днів поспіль тривають протести, привезли інженерно-технічну машину для розчистки барикад.

Про це повідомляє водночас низка білоруських Telegram-каналів: Onliner, Наша Нiва та Радыё Свабода — Беларусь.

Читайте такожПрезидент Литви про скандальну заяву Тихановської: ніхто зі здоровим глуздом не повірить

Відео дня

Техніка має гусеничну систему, як в танків, і довжиною сягає близько 8 м. Транспорт рухався в бік центра білоруської столиці у причепі вантажівки.

Барикади білоруси почали будувати під час протестів ще 9 серпня, проте їх одразу зачищали силовики. Вчора, 10 серпня, демонстранти намагалися ними перекрити дорожньо-транспортний рух та використовували барикади як захист від куль силовиків.

Протести у Мінську / REUTERS

Протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. У ЦВК оприлюднили попередні результати виборів. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками.
  • У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями. За даними правозахисників, затримано близько 300 осіб, в лікарнях перебувають десятки поранених, один чоловік загинув в результаті наїзду спецавтомобіля.
  • Увечері 10 серпня протести поновилися. Військовий спецназ в Мінську відкрили вогонь по протестувальниках. Також відбулися масові затримання по всій країні.